Μπρόκολο & κουνουπίδι με αυγά και κρέμα (λάϊτ) τυριών στο φούρνο


Υλικά:

 - 1 μέτριο μπρόκολο
 - 1 μέτριο κουνουπίδι
 - 4 - 6 αυγά
 - 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
 - 10 - 12 ντοματίνια
 - 150 γρ. μαλακιά φέτα (ή 200 γρ. τυρί κότατζ αν θέλετε πολύ λάϊτ αποτέλεσμα)
 - 150 γρ. γαλοτύρι ή κατίκι Δομοκού ή άλλο κρεμώδες τυρί που μας αρέσει
 -  ελαιόλαδο
 - 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
 - 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
 - ψιλοκομμένος μαϊντανός και λίγο ξύσμα λεμονιού (αν θέλουμε για το γαρνίρισμα)
 - αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι






Οδηγίες:

1) Χωρίζουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι στα «μπουκετάκια» τους.


2) Τα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 6 - 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν κάπως, αλλά να μη λιώσουν εντελώς.


3) Παράλληλα λαδώνουμε πολύ καλά ένα ευρύχωρο ταψί, απλώνουμε παντού την ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο, και μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα το μπρόκολο και κουνουπίδι μόλις είναι έτοιμα.




4) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.


5) Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα σκορπίζουμε στο ταψί. Με ένα κουτάλι δημιουργούμε κενά και εκεί σπάμε πολύ προσεχτικά τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το θυμάρι.









 6) Σε ένα μπολ λιώνουμε τα τυριά που επιλέξαμε. Μοιράζουμε το μείγμα με το κουτάλι στο φαγητό, αφήνοντας ακάλυπτα τα αυγά, για να ψηθούν.





7) Περιχύνουμε με το λάδι και ψήνουμε για περίπου 10 - 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα αυγά όπως θέλουμε και να αρχίσει να λιώνει το τυρί.




8) Ξεφουρνίζουμε και αν θέλουμε γαρνίρουμε με το μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού.


9) Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και το συνοδεύουμε με ψωμί φρέσκο ή φρυγανισμένο.


10) Καλή όρεξη.