Υλικά:
- 6-7 πατάτες (αν είναι μεγάλες, κόψτες τις στα 2)
- 2 κρεμμύδια
- 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
- σπορέλαιο
- αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
1) Πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε βραστό νερό για 3 έως 5 λεπτά (όχι παραπάνω).
2) Αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από τον τρίφτη (ή από αντίστοιχο μηχάνημα). Το ίδιο κάνουμε και για τα κρεμμύδια.
3) Αν το μείγμα έχει βγάλει πολύ ζουμί, το στραγγίζουμε και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας να πάει παντού. Αλατοπιπερώνουμε καλά και βάζουμε ένα τηγάνι με σπορέλαιο να κάψει.
4) Φτιάχνουμε το μέγεθος της μερίδας που επιθυμούμε και το βάζουμε στο καυτό λάδι.
5) Τηγανίζουμε μέχρι να κάνει μια καλή και τραγανή κρούστα κι από τις δύο πλευρές. (την πρώτη φορά αφήστε το να τηγανιστεί τουλάχιστον 7-8 λεπτά για να "δέσει" και μετά γυρίστε το όσες φορές κρίνετε ότι σας ικανοποιεί το αποτέλεσμα)
6) Αν 3-4 λεπτά πριν το βγάλετε από το τηγάνι, πέσουν απάνω του και κάνα-δυό αυγά (κι αν κάποιο είναι και δίκροκο) ...δεν πειράζει.
7) Καλή όρεξη.