Κρεμμυδόσουπα Γαλλικιά λέμε....




Υλικά:

 - 2 κουτ. λάδι
 - 4 κούπες κομμένο (φέτες) νεροκρέμμυδο
 - 4 κούπες κομμένο (φέτες) κοκκινοκρέμμυδο
 - 1/2 κουτ. ζάχαρη
 - 1/2 κουτ. πιπέρι
 - μισή κούπα (μαξ.) λευκό κρασί
 - 1,2 λίτρα ζωμός μοσχ.
 - 1/2 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι
 - 8 φέτες λευκό ψωμί (και του τοστ), κομμένο σε κυβάκια
 - 8 φέτες λάϊτ κίτρινο τυρί






Οδηγίες:

1) Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε λάδι σε μετριοδυνατή φωτιά. Προσθέτετε όλα τα κρεμμύδια και ανακατεύοντας σωτάρετε για 3-4 λεπτά (μέχρι να μαλακώσουν).




2) Προσθέτετε ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για κάνα τέταρτο, ανακατεύοντας συχνά.



3) Στο τέλος δυναμώνετε λίγο τη φωτιά μέχρι να αρχίσουν τα κρεμμύδια να παίρνουν χρυσαφί χρώμα.


4) Σβήνετε με κρασί.


5) Προσθέτετε ζωμό και θυμάρι, και όταν πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για πάνω από 1 ώρα (μέχρι 1:30).





6) Σε τηγανο-γκριλιέρα (ή τοστιέρα) βάλτε τις φέτες ψωμί μέχρι να ξεροψηθούν (μην καούν).


7) Χωρίζετε τη σούπα σε πήλινα (ή όλη τη σούπα μέσα σε μεγάλη γάστρα) και βάλτε από πάνω το ψωμί και το τυρί.


8) Βάλτε στο φούρνο για κάνα 5λεπτο (να αρχίσει να χρυσαφίζει το τυρί), και σερβίρετε.



9) Bon appetit