Σούπα με μήλο και σελινόριζα



Υλικά:

 - 4 κουταλιές λάδι
 - 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
 - 1 σέλινο ψιλοκομμένο
 - 1 σελινόριζα ψιλοκομμένη
 - 4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα στα 4
 - λίγο φρέσκο θυμάρι
 - 2 λίτρα ζωμό κοτ. ή λαχ.
 - 200 γραμ. creme fraiche
 - λίγο φρέσκο φασκόμηλο
 - λίγα φουντούκια καβουρδισμένα ή/και τριμμένο φρέσκο χρένο(αγριοράπανο - horseradish)




Οδηγίες:

1) Βάλτε σε μετριοδυνατή φωτιά το λάδι σε κατσαρόλα. Προσθέστε κρεμμύδια και σέλινο μέχρι να μαλακώσουν.

2) Προσθέστε σελινόριζα, μήλα, θυμάρι και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά.

3) Προσθέστε το ζωμό, αλάτι , πιπέρι, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το για κάνα μισάωρο (να μαλακώσει καλά η σελινόριζα).

4) Σηκώστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατέψτε καλά (με μπλέντερ χειρός).

5) Προσθέστε τη μισή creme fraiche.

6) Σε μικρό τηγάι βάλτε λίγο λαδάκι να κάψει και προσθέστε το φασκόμηλο, μέχρι να γίνει τραγανό (μην καεί....).

7) Σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα, και προσθέστε creme fraiche, λίγο λαδάκι, το τραγανό φασκόμηλο και τα καβουρδισμένα φουντούκια.

(Αν θες να φτιάξεις και δικιά σου creme fraiche, κοίτα εδώ: http://allrecipes.com/recipe/creme-fraiche/ και εδώ http://www.foodnetwork.com/recipes/emeril-lagasse/homemade-buttermilk-recipe.html)