Υλικά:
- 2 κουταλιές σόγια σος
- 1 κουταλιά χυμό πορτοκάλι
- 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλιά ριζόξυδο
- 1/2 κουταλιά κορν φλάουρ (anthos aravositou)
- 1/2 κουταλιά σησαμέλαιο
- κόκκινο πιπέρι (ή ψιλοκομμένη κόκκινη πιπερίτσα)
- 1 κουταλιά σπορέλαιο (peanut oil καλύτερα)
- 500 γραμ.κοτόπουλο (στήθος ή και μπούτι καλύτερα), κομμένο σε μπουκιές
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο τζίντζερ
- 4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 4 μεγάλες κούπες μπρόκολο (τα δεντράκια μόνο) ζεματισμένο
Οδηγίες:
1) Σε ένα μπολ ανακατέψτε σόγια, πορτοκάλι, ζάχαρη, ριζόξυδο, κορν φλάουρ, σησαμέλαιο και κόκκινη πιπεριά.
2) Ζεστάνετε το γουόκ και βάλτε το σπορέλαιο. Όταν ψιλοκάψει, βάλτε το κοτόπουλο, κι όταν πάρει χρώμα (3-4 λεπτά) βγάλτε το. (αν χρειαστεί κάντε το μισό μισό, για πιο εύκολα)
3) Ξαναρίχτε λίιιγο σπορέλαιο στο γουόκ και βάλτε το τζίντζερ, σκόρδο, κρεμμυδάκια για κάνα λεπτό.
4) Ξαναβάλτε στο γουόκ το κοτόπουλο.
5) Μετά 2-3 λεπτά βάλτε και το μπρόκολο.
5) Ρίξτε το μπολ με τα υγρά από το βήμα 1 στο γουόκ.
6) Ανακατέψτε καλά, και σε 2-3 λεπτά (να δέσει λίγο η σάλτσα με το φαγητό) βγάλτε τα.
7) Καλή όρεξη.