Υλικά:
- 600 γραμ. διάφορα μανιτάρια
- λάδι
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 ψιλοκομμένα σέλινα
- 3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
- λίγο μαϊντανό (με τα κοτσανάκια του)
- λίγο φρέσκο θυμάρι
- 1,5 λίτρο ζωμός κότας
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γραμ. κρέμα (αν θέλετε λάϊτ)
- 4-5 φέτες ψωμί τσιαπάτα
Οδηγίες:
1) Ξεφλουδίστε τυχόν σκληρή φλούδα που υπάρχει στο πάνω μέρος των μανιταριών, και ψιλοκόφτε τα.
2) Σε μέτρια φωτιά προσθέστε λίγο λάδι και ρίχτε το κρεμμύδι, σέλινο, σκόρδο, μαϊντανό, θυμάρι και τέλος τα μανιτάρια. Ανακατέψτε, καπακώστε και αφήστε τα λίγο μέχρι να μαλακώσουν.
3) Βγάλτε 4 κουταλιές μανιταριών και αφήστε τις στο πλάϊ.
4) Προσθέστε το ζωμό και όταν βράσει χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το για κάνα τέταρτο.
5) Προσθέστε αλατοπίπερο και ανακατέψτε με μπλέντερ χειρός.
6) Προσθέστε την κρέμα και όταν πάει να αρχίσει να βράζει κλείστε τη φωτιά.
7) Σε γκριλιέρα ψήστε τις φέτες ψωμί, προσθέστε τα περισσότερα μανιτάρια που είχατε σώσει στο βήμα 3 και βάλτε και λίγο λαδάκι από πάνω.
8) Σερβίρετε τη σούπα με λίγο φρέσκο μαϊντανό (αν θέλετε), τα μανιτάρια που περίσσεψαν και τις ψημένες φέτες στο πλάϊ.