Κλασσική, εύκολη, γρήγορη καρμπονάρα.
Υλικά:
- ένα πακέτο μακαρόνια (νο 6 ή 7, αναλόγως τα γούστα σας)
- 40 γραμ. βούτυρο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια μπέϊκον κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 6 κουτ. σούπας καλό λευκό κρασί
- 4 κρόκοι αυγών
- 4 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κουτ. σούπαρ τριμμένο κεφαλοτύρι
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
1) Σε ταψάκι σιγοψήνετε το μπέϊκον (χωρίς λάδια ή βούτυρα) μέχρι να φύγουν τα πολλά λίπη και αρχίσει να γίνεται τραγανό. Το βάζετε στην άκρη.
2) Βράζετε τα μακαρόνια κανονονικά και πριν τα σουρώσετε κρατάτε ένα ποτήρι μακαρονόζουμο.
3) Βάζετε στην κατσαρόλα των μακαρονιών, τα στραγγισμένα μακαρόνια, το βούτυρο και το λάδι και τα ανακατεύετε καλά.
4) Σε βαθύ μπολ ανακατεύετε τους κρόκους, το μακαρονόζουμο και το κρασί και το ρίχνετε γρήγορα στην κατσαρόλα των μακαρονιών και τα ανακατεύετε όλα μαζί.
5) Προσθέτε τα τυριά και το μπέϊκον, ανακατεύετε και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
6) Στο πιάτο του ο καθένας προσθέτει κατά βούληση μαϊντανό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ίσως αλάτι (αν δεν του φτάνει απ' τα τυριά...).
7) Καλή όρεξη