Ψάρι στη λαδόκολλα




Η συνταγή γίνεται με όλα τα ψάρια μεγέθους "μερίδας". Τσιπούρες, φαγκριά, λαυράκια κ.ο.κ.

Είναι γρήγορη, εύκολη και το αποτέλεσμα δεν έχει εκπλήξεις. Είναι πάντα επιτυχημένο.


Υλικά:

- Τα ψάρια
- Λεμόνι
- Αλάτι χοντρό
- Πιπέρι
- Μείγμα μπαχαρικών για ψάρι
- Λάδι




Οδηγίες:



1)  Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας, το οποίο να χωράει άνετα το ψάρι μας.



2) Στη λαδόκολλα βάζουμε 2 φετούλες λεμόνι.



3) Απάνω τους βάζουμε το ψάρι, στο οποίο έχουμε βάλει αλάτια - πιπέρια και το ειδικό μείγμα μπαχαρικών για ψάρια που πουλάνε τα σούπερ μάρκετ.


Το τελευταίο που είχαμε πάρει εμείς, είχε αυτά τα υλικά μέσα:






3) Βάζουμε και άλλες δύο φέτες λεμόνι από πάνω.


5) Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
 
Το αποτέλεσμα είναι κάπως έτσι:







6) Στη συνέχεια τυλίγετε τη λαδόκολλα σαν καραμελίτσα.







7) Βάζετε τις καραμελίτσες σε προθερμασμένο φούρνο (180 - 200 βαθμούς, ανάλογα με το φούρνο).

Στο δικό μας φούρνο, τα 4 ψάρια θέλουν γύρω στη 1 ώρα. Τα 2 ψάρια γύρω στα 45 λεπτά.


8) Όταν φτάσουν και ξεκοκαλίζονται εύκολα, βγάζετε τα ψάρια και τα ανοίγετε.






9) Τη λαδόκολλα μη την πετάξετε ακόμα. Έχει μέσα της ένα θησαυρό...

   
....το απαραίτητο λαδολέμονο για το σερβίρισμα του ψαριού.





10) Καλή σας όρεξη.