![SweetPotatoBites-FTR](https://static.parade.com/wp-content/uploads/2017/10/SweetPotatoBites-FTR.jpg)
Υλικά:
- 1 γλυκοπατάτα (αν είναι μικρή βάλε 2)
- 2 κουταλιές λάδι (ελαιόλαδο ή σπορέλαιο)
- αλάτι - πιπέρι
- 200 γρ. κατσικίσιο τυρί (μαλακό)
- 2-3 κ.σ. γάλα
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
- μισή κούπα σπασμένα καρύδια πεκάν
- μισή κούπα αποξηραμένα κράνμπερις (χωρίς ζάχαρες...)
- λίγο μέλι
Οδηγίες:
1) Βάλτε το φούρνο να προθερμανθεί στους 200 β. Κελσίου.
2) Πλύντε καλά τη γλυκοπατάτα (ή αν προτιμάτε ξεφλουδίστε την).
3) Κόψτε κάθετα την γλυκοπατάτα σε ροδέλες (πάχους μέχρι μισό πόντο).
) Σε μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις ροδέλες με λάδι, αλάτι, πιπέρι.
5) Απλώστε τις ροδέλες σε ταψί (με λαδόκολλα) και βάλτε τις στο φούρνο, για 10 λεπτά την κάθε πλευρά.
6) Όσο ψήνονται οι ροδέλες γλυκοπατάτας, βάλτε στο μούλτι το κατσικίσιο τυρί με το γάλα και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο. Χτυπήστε το μέχρι να αφρατέψει.
7) Όταν οι ροδέλες έχουν βγει από τον φούρνο και έχουν αρχίσει να κρυώνουν (θέλουν κάνα 10λεπτο), απλώστε τις στην πιατέλα σερβιρίσματος και βάλτε πάνω από την κάθε μία μείγμα τυριού (όσο πάρει), 2-3 κράνμπερις και αντίστοιχη ποσότητα καρυδιών.
8) Πριν το σερβίρισμα ρίξτε πάνω από κάθε ροδέλα λίγο μέλι.
9) Καλή όρεξη.