Καραμελωμένο κρεμμύδι

Για αποθήκευση και χρήση σε burgers, hot dogs και άλλα τέτοια υγιεινά και άνοστα εδέσματα...


Υλικά:
 - 4 κρεμμύδια (κομμένα σε ροδέλες)
 - 80-100 γρ. βούτυρο
 - 1 κ.σ. λάδι
 - 1,5 με 2  κ.σ. καστανή ζάχαρη (ψιλή)
 - 2 κ.σ. ξύδι (από κόκκινο κρασί)
 - αλάτι, πιπέρι



Οδηγίες:

1) Σε χαμηλο-μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το λάδι και τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.

2) Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.

3) Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

4) Όταν έχει διαλυθεί η (περισσότερη) ζάχαρη, προσθέτουμε το ξύδι. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

5) Το αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας που και που, για περίπου 20 λεπτά.

6) Το αφήνουμε να κρυώσει και το χρησιμοποιούμε αμέσως ή/και το βάζουμε σε βάζο και στο ψυγείο για μελλοντική χρήση.

7) Καλή όρεξη.