Είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι δεν είναι κάτι εύκολο και σπάνια συναντάς σπιτικές πατάτες τραγανές απ'έξω και από μέσα ψημένες σωστά.
Η προτεινόμενη - λίγο περισσότερο βαβουριάρικη από απλά να τις πετάξεις σε καυτό λάδι διαδικασία - είναι η εξής:
Ζεσταίνουμε το λάδι μας στους 140 βαθμούς max (αν δεν έχετε θερμόμετρο υπολογίστε περίπου στο 3 ή 4 σε μια κουζίνα με 6 βαθμίδες).
Βάζουμε τις πατάτες, πάντα με καλαθάκι, και τις αφήνουμε να ποσαριστούν για 10 λεπτά το πολύ. Αμέσως μετά τις σηκώνουμε από το λάδι.
Ζεσταίνουμε το λάδι μας στους 140 βαθμούς max (αν δεν έχετε θερμόμετρο υπολογίστε περίπου στο 3 ή 4 σε μια κουζίνα με 6 βαθμίδες).
Βάζουμε τις πατάτες, πάντα με καλαθάκι, και τις αφήνουμε να ποσαριστούν για 10 λεπτά το πολύ. Αμέσως μετά τις σηκώνουμε από το λάδι.
Στη συνέχεια ανεβάζουμε στο τέρμα τη θερμοκρασία του ματιού και αφήνουμε λίγο το λάδι να κάψει καλά.
Επαναφέρουμε τις πατάτες στο καυτό λάδι (προσοχή, θα αφρίσει λίγο τώρα και θα ανέβει λίγο η στάθμη του).
Όταν θα έχουν την επιθυμητή εξωτερική κρούστα τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Αποτέλεσμα: έξτρα τραγανή κρούστα εξωτερικά και στο εσωτερικό σωστά ποσαρισμένες (ούτε καμμένες ούτε άψητες κλπ...).
Μειονέκτημα: απορροφάνε λίγο περισσότερο λάδι.