Υλικά:
- 1 κουνουπίδι (ή και λιγότερο αν θέλετε)
- 2 κ.σ. λάδι
- 3-4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1/4 κούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (ή πολύ ψιλοκομμένο φρ. κρεμμυδάκι)
- αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
1) Κόψτε το κουνουπίδι σε "μπουκετάκια". Το κάθε μπουκετάκι το κόβουμε στη μέση (στα 2). Στη συνέχεια, κόβουμε στη μέση κάθε κομματάκι (στα 4) και πάλι το ίδιο (στα 8). Έχουμε δηλαδή 8 κομματάκια για κάθε μπουκετάκι.
2) Σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι, με μια κ.σ. λαδιού βάζουμε μια στρώση κουνουπιδιών (ίσα να καλύψει το τηγάνι), για 3-4 λεπτά από τη μία πλευρά και 2-3 από την άλλη (μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα).
3) Επαναλαμβάνουμε για όσες φορές χρειάζεται, για όλο το κουνουπίδι (για κάθε "τηγανιά" βάζουμε και μια κ.σ. λαδιού).
4) Στο τέλος ρίχνουμε όλο το κουνουπίδι στο τηγάνι (και τα "ψίχουλά" του).
5) Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά (αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, σχοινόπρασο), για άλλα 1-2 λεπτά.
6) Αν θέλουμε τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας μετά το τηγάνι.
7) Καλή όρεξη.