Μαγειρική εκδοχή για πιλάφι.
Προειδοποίηση: αν την εφαρμόσετε κινδυνεύετε να μην ξαναφτιάξετε πιλάφι με τον παραδοσιακό τρόπο.
Χρησιμοποιούμε ρύζι basmati ή parboiled το οποίο πάντα το ξεπλένουμε πρώτα σε σουρωτήρι για να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες να λασπώσει.
Σοτάρουμε σε μισό-μισό ελαιόλαδο και βούτυρο μαζί με μισό ψιλοκομμένο (ή στο μούλτι καλύτερα) κρεμμύδι, και μόλις ξεκινήσει να παίρνει χρώμα σβήνουμε με λευκό κρασί.
Όταν το αλκοόλ εξατμιστεί προσθέτουμε νερό με λίγο ζωμό κότας, αλάτι, πιπέρι και 1 αστεροειδή γλυκάνισο. Η αναλογία είναι 1 μέρος ρυζιού με 1,5 μέρος νερού.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να σχηματιστούν μικροί "κρατήρες" στην επιφάνειά του.
Τότε το αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά, χωρίς να το ανακατέψουμε και πάντα σκεπασμένο.
Το αφήνουμε τουλάχιστον 5 λεπτά να τραβήξει τα τελευταία υγρά και είναι έτοιμο.