Υλικά:
- 1 πακέτο μακαρόνια
- λάδι
- κεφαλογραβιέρα τριμμένη (για το σερβίρισμα)
για το πέστο:
- 2 μεγάλες χούφτες φύλλα βασιλικού
- 2 κ.σ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη (ή παρμεζάνα)
- 1 κ.σ. κουκουνάρι
- 3 σκ. σκόρδο
- 8 λιαστές ντομάτες
- 8 κ.σ. λάδι
Οδηγίες:
1) Βράζουμε τα μακαρόνια (2-3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες), τα στραγγίζουμε, φυλάμε λίγο από το νερό τους (1 ποτήρι) και τους ρίχνουμε λίγο λάδι για να μην κολλήσουν.
2) Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά του πέστο και τα χτυπάμε (αν σας αρέσει να βλέπετε κομματάκια από τα υλικά στη σάλτσα, μην τα χτυπήσετε πάρα πολύ).
3) Σε μεγάλο τηγάνι (ή γουόκ) ρίχνουμε λίγο λάδι και το βάζουμε να κάψει. Ρίχνουμε τα μακαρόνια, το πέστο και λίγο νεράκι από των μακαρονιών που είχαμε φυλάξει.. Ανακατεύουμε καλά.
4) Σερβίρεται με τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
5) Καλή όρεξη.