Υλικά:
- (γύρω στο) 1,5 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών κομμένα στα 2 (ή στα 4, αλλά θα ψιλοδιαλύσουν...)
- 10 φέτες μπέϊκον ψημένες όσο τραγανά θέλετε και κομμένες
- 1 κρεμμύδι (καλύτερα όχι κόκκινο) ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος χτυπημένη (μέχρι να αρχίσει να "στέκεται")
- λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σ. βούτυρο
- ελαιόλαδο
Οδηγίες:
1) Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
2) Σε ένα ταψί απλώστε αλουμινόχαρτο.
3) Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα λαχανάκια με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι (λερώστε χέρια για να πάει παντού)
4) Βάλτε τα λαχανάκια στο ταψί με το αλουμινόχαρτο.
5) Ψήστε για κάνα 20λεπτο ανακατεύοντας που και που...
6) Βγάλτε το από το φούρνο και βάλτε το στο πλάϊ.
7) Βουτυρώστε ελαφρά ένα πυρέξ (μεσαίο).
8) Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε να ζεσταθεί λίγο βούτυρο με λίγο λάδι.
9) Βάλτε στο τηγάνι τα ψιλοκομμένα κρεμμυδόσκορδα και ανακατεύοντας συχνά τσιγαρίστε τα για λίγο (max 1 λεπτό).
10) Ρίξτε στο τηγάνι και το έτοιμο (ψημένο και κομμένο) μπέϊκον και αφήστε τα για άλλο 1 λεπτό.
11) Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το λίγο στο πλάϊ.
12) Βάλτε τα λαχανάκια στο βουτυρωμένο πυρέξ (βήμα 7).
13) Ρίξτε στα λαχανάκια το μείγμα με τα κρεμμύδια και το μπέϊκον και τη μισή παρμεζάνα και ανακατέψτε.
14) Σε μπολ ανακατέψτε τη χτυπημένη κρέμα με αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
15) Απλώστε πάνω από τα λαχανάκια την κρέμα.
16) Πασπαλίστε από πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα.
17) Ψήστε για κάνα 20λεπτο.
18) Μόλις βγει αφήστε το να κάτσει για κάνα 5λεπτο.
19) Καλή όρεξη.