Αυγά με σπανάκι στο φούρνο

Γευστικό, θρεπτικό brinner.


Υλικά:

 - 4 αυγά
 - 300 γρ. σπανάκι
 - 100 γρ. κρέμα γάλακτος (λάϊτ)
 - 2 πράσα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα (εναλλακτικά 2 κρεμμύδια: 1 ξερό και 1 φρέσκο)
 - ελαιόλαδο
 - 1/2 κ.σ. βούτυρο
 - 1 σκ. σκόρδου ψιλοκομμένη
 - αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο



Οδηγίες:

1) Σε τηγάνι ζεστάνετε λίγο λάδι και το βούτυρο και τσιγαρίστε το πράσο και το σκόρδο.


2) Προσθέστε το σπανάκι ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί.


3) Στραγγίστε το σπανάκι και βάλτε το στο μπλέντερ με 2 κ.σ. κρέμας, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε τα.


4) Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλτε να ζεσταίνει νερό ο βραστήρας.


5) Μοιράστε το μείγμα σπανακιού σε 4 πήλινα μπολάκια (καλύτερα μικρομεσαίου μεγέθους αν έχετε).


6) Σπάστε από ένα αυγό και ρίχτε το προσεχτικά σε κάθε ένα μπολάκι, μοιράστε και την υπόλοιπη κρέμα και αλατωπιπερώστε.


7) Βάλτε τα μπολάκια σε ταψί φούρνου, και ρίξτε στο ταψί ζεστό νερό (από το βραστήρα), να φτάσει το πολύ μέχρι τη μέση στα μπολάκια.


8) Ψήστε στο φούρνο για κάνα τέταρτο (ή μέχρι να γίνουν τα αυγά).


9) Καλή όρεξη.