Υλικά:
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια (8 με 10 κομμάτια)
- 6 κ.σ. γάλα καρύδας (από κονσέρβα)
- 2 κ.σ. χυμό λάϊμ
- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
- 3/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
- αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες:
1) Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά (εκτός από το κοτόπουλο).
2) Μαρινάρετε το κοτόπουλο στο μείγμα, για τουλάχιστον 1-2 ώρες (αν μείνει και από την προηγούμενη ημέρα ακόμα καλύτερα).
3) Βάλτε το κοτόπουλο (με τη μαρινάδα) σε ταψάκι στο φούρνο (προθερμασμένο στους 220 βαθμούς) για κάνα 40λεπτο (ή μέχρι να δείτε ότι το κοτόπουλο είναι έτοιμο.)
4) Καλή όρεξη.