Εύκολη συνταγή, εγγυημένης επιτυχίας.
Υλικά:
- 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
- 4 κρεμμύδια
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 4 κλαράκια δεντρολίβανο
- 1 ποτήρι κρασί
- 2 κουταλιές βούτυρο (ή μαργαρίνη)
- αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
1) Ξεφλουδίστε τα σκόρδα και τα κρεμμύδια, αλλά μην τα ψιλοκόψετε. Αν τα κρεμμύδια είναι πολύ μικρά, βάτε κάνα δύο ακόμα.
2) Βάλτε στην κατσαρόλα να κάψει λίγο το βούτυρο και τσιγαρίστε το κουνελάκι, μέχρι να πάρουν χρώμα όλες οι πλευρές του.
3) Σβήστε με το κρασί, και προσθέστε αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο, κρεμμύδια, σκόρδα και ένα ποτήρι νερό.
4) Μόλις πάει να πάρει βράση χαμηλώστε τη θερμοκρασία, σκεπάστε το καπάκι και ανακατεύετε που και που, ελέγχοντας να έχει αρκετά υγρά.
5) Σερβίρεται απευθείας μαζί με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα του. Συνοδεύεται με ρύζι (ή και πατάτες τηγανιτές).
6) Καλή όρεξη.