Υλικά:
- 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
- 10 ντοματίνια κομμένα σε φετούλες
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φρέσκια πιπεριά (τύπου κέρατο) κομμένη σε κυβάκια
- 1 πιπεριά φλωρίνης (από τις έτοιμες) κομμένη σε κυβάκια
- 2 κ.σ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 1/2 κούπα λάδι
- 1/4 κούπας ξύδι κόκκινο
- αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
1) Βράζουμε τα φασόλια σύμφωνα με τις οδηγίες τους (που είναι οι εξής: Βάζουμε τα φασόλια σε κρύο νερό, να βράσουν για 5΄. Τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό. Τα βράζουμε με καθαρό νερό για άλλα 20΄. Αλατίζουμε την ώρα που βράζουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.)
2) Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τα φασόλια, τα ντοματίνια, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα ανακατεύουμε.
3) Σε βαζάκι βάζουμε το λάδι, το ξύδι, την πάπρικα, πιπέρι και μπόλικο αλάτι, τα χτυπάμε καλά να γίνουν κρέμα, και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά, και δοκιμάζουμε για κάνα αλάτι...
4) Σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
5) Καλή όρεξη.