Υλικά:
- γαρίδες μεγάλες (γύρω στο μισό κιλό)
- 250 γρ. τυρί φέτα
- 4-5 ντομάτες ώριμες και ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. μαραθόσπορο
- 1 ποτήρι κρασιού ούζο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λάδι, αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
1) Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες, κρατώντας τα κεφάλια τους.
2) Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τις γαρίδες.
3) Αλατίζουμε, ρίχνουμε και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Τις αφήνουμε για 2-3 λεπτά, ίσα να πάρουν λίγο χρώμα.
4) Σβήνουμε με το ούζο, και μόλις εξατμιστεί το οινόπνευμα αποσύρουμε από το μάτι.
5) Σε άλλο τηγάνι (μεγάλο καλύτερα) ζεσταίνουμε λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
6) Ρίχνουμε το μαραθόσπορο και τις ντομάτες και αλατίζουμε. Το αφήνουμε στη φωτιά για κάνα 10λεπτο, μέχρι να δέσει.
7) Μόλις δέσει λίγο η σάλτσα, ρίχνουμε τις γαρίδες και το ζουμάκι από το πρώτο τηγάνι (εγώ έριξα και λίγες ακόμα από τις "μικρές" που πουλάνε σε σακουλάκια στα σούπερ μάρκετ).
8) Μετά από 2-3 λεπτά και ρίχνουμε και τη φέτα.
9) Δοκιμάζουμε σε αλάτι και πιπέρι, και το αποσύρουμε.
10) Σερβίρεται με τον μαϊντανό.
11) Καλή όρεξη.