Υλικά:
- 4 μπανάνες (ώριμες για να τις ξεφορτωθείτε κιόλας), κομμένες σε ροδέλες
- μισή κούπα καστανή ζάχαρη
- μισή κούπα αλεύρι
- μισή κούπα κουάκερ (ή βρώμη ή κορν φλέϊκς...)
- 6 κ.σ. βούτυρο
- χυμός από 3 πορτοκάλια
- 2 βανίλιες
- αλάτι, μοσχοκάρυδο
Οδηγίες:
1) Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κουάκερ και τη ζάχαρη. Βάζουμε λίγο μοσχοκάρυδο και αλάτι.
2) Προσθέτουμε το βούτυρο και αλέθουμε με το χέρι (βάλτε γάντι καλύτερα). Το τελικό μείγμα δεν θα είναι απολύτως λείο. Θα είναι crumbled... :-P
3) Βουτυρώνουμε ταψάκι ή φόρμα για το φούρνο.
4) Βάζουμε στο ταψάκι τις μπανάνες έτσι ώστε να δημιουργήσουν ένα επίπεδο (όσο "χοντρό" κι αν είναι αυτό).
5) Σε μια κούπα ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιών και τις βανίλες, και το ρίχνουμε στο ταψάκι.
6) Ρίχνουμε πάνω από τις μπανάνες το crumble μείγμα και το στρώνουμε, έστω και πρόχειρα.
7) Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για κάνα μισάωρο (το τσεκάρουμε κιόλας...)
8) Καλή όρεξη (δε θα φτουρίσει, θα το τσακίσετε στο πρώτο δεκάλεπτο...)