Ταϊλανδέζικο (τύπου) κοτόπουλο με λαχανικά




Υλικά:
 - στήθος κοτόπουλο (περίπου 450 - 500 γραμ. κομμένο σε μπουκιές)
 - 4 κούπες γεμάτες διάφορα λαχανικά (κομμένα σε μέγεθος μπουκιάς)
 - σκόρδο (περίπου 2-3 σκελίδες ψιλοκομμένες)
 - τζίντζερ (1 κουταλιά ψιλοκομμένο)
 - 3 κουταλιές soy sauce
 - 2 κουταλιές νερό
 - 2 κουταλιές oyster sauce
 - σπορέλαιο



Οδηγίες:


1) Σε ένα μεγάλο τηγάνι (γουόκ καλύτερα) ζεσταίνουμε λίγο λάδι, και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο.


2) Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το βγάζουμε και το φυλάμε στην άκρη.


3) Βάζουμε λίγο ακόμα λάδι στο ζεστό τηγάνι και τσιγαρίζουμε για ένα λεπτό το σκόρδο και το τζίντζερ.


4) Αμέσως μετά πετάμε στο τηγάνι όλα τα λαχανικά.


5) Σε ένα βαζάκι έχουμε ανακατάψει το νερό με τις δύο άλλες σάλτσες (σημ: για λίγο πιο έντονη γεύση έχω δοκιμάσει και λίγη τεργιάκι...).


6) Μετά από λίγα λεπτά (3-4, όχι παραπάνω), προσθέτουμε το κοτόπουλο στα λαχανικά (εγώ κότσαρα και λίγα κάσιους και του πήγαινε στο τέλος).


7) Αμέσως μετά (1-2 λεπτά), προσθέτουμε το βαζάκι με τις ανακατεμένες σάλτσες.


8) Μετά από άλλο 1 (άντε 2) λεπτά, τα βγάζουμε και σερβίρουμε με κάνα ρύζι ή νουντλς.


9) Καλή όρεξη