Πατατόσουπα



Υλικά:

 - γύρω στα 2 κιλά πατάτες
 - λάδι
 - μισή κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
 - 1,5 κούπα ζωμός κότας
 - 3 κουτ. σούπας αλεύρι (για όλες τις κρίσεις)
 - 2 κούπες γάλα (πράσινο)
 - 1/4 κούπας sour cream λάϊτ
 - αλάτι
 - πιπέρι
 - 4 φέτες μπέϊκον (κομμένες στα 3)
 - 2 κουτ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
 - λίγο τριμμένο τυρί για το γαρνίρισμα (τσένταρ π.χ.)





Οδηγίες:

1) Τρυπήστε τις πατάτες με πηρούνι, και βάλτε τις σε φούρνο μικροκυμάτων (στο φουλ) για κάνα 10-12λεπτο.

2) Κόψτε τις στη μέση και αφήστε τις να κρυώσουν λίγο.

3) Σε τηγάνι χαμηλής φωτιάς βάλτε το μπέϊκον και μόλις γίνει τραγανό (μην καεί) βγάλτε το στην άκρη και θρυμματίστε το.

4) Σωτάρετε το κρεμμύδι σε μετριοδυνατή φωτιά, και μετά προσθέστε το ζωμό.

5) Σε μισή κούπα γάλα ανακατέψτε το αλεύρι και βάλτε το στο ζωμό μαζί με το υπόλοιπο γάλα, και συνεχίστε να ανακατεύετε συχνά.

6) Μόλις πάρει καλή βράση βγάλτε το από τη φωτιά, προσθέστε sour cream, αλάτι και πιπέρι.

7) Ξεφλουδίστε τις πατάτες, και προσθέτε τις στη σούπα.

8) Ανακατέψτε με μπλέντερ χειρός.

9) Σερβίρεται με γαρνιτούρα το μπέϊκον, τυρί τριμμένο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

10) Καλή όρεξη.


Στην πατατόσουπα μπορεί να προστεθεί φυσικά και άλλο αλλαντικό (χοντροκομμένο και σωταρισμένο) ή λουκάνικο.