Ντοματόσουπα


Υλικά:

 - 2 καρότα
 - 2 σέλινα
 - 2 κρεμμύδια
 - 2 σκελ. σκόρδο
 - λάδι
 - 1,5 λίτρο ζωμός κοτ.
 - 800 γραμ.τοματάκι (2 κονσέρβες)
 - 6 ντομάτες (καλύτερα ξεφλουδισμένες)
 - φρέσκο βασιλικό
 - αλάτι
 - πιπέρι



Οδηγίες:

1) Ψιλοκόψτε καρότα, σέλινα, κρεμμύδια, σκόρδο.

2) Βάλτε όλα τα παραπάνω σε λάδι μέτριας φωτιάς, ανακατέψτε και αφήστε τα μερικά λεπτά (μέχρι να μαλακώσει λίγο και το καρότο).

3) Προσθέστε το ζωμό και όλες τις ντομάτες. Ανακατέψτε και μόλις βράσει χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το κάνα 10λεπτο (καπακωμένο).

4) Βγάλτε από τη φωτιά, προσθέστε αλάτι, πιπέρι και βασιλικό και ανακατέψτε με μπλέντερ χειρός.

5) Σερβίρεται με κάνα έξτρα φύλο βασιλικού και αλατοπίπερο στο πλάϊ (ίσως και ταμπάσκο).

6) Καλή όρεξη.


Εννοείται ότι στην πολύ απλή αυτή σούπα μπορούν να προστεθούν μπαχαρικά της αρεσκείας σας, να γίνει περισσότερο ή λιγότερο ζουμερή, να προστεθεί ή όχι ζυμαρικάκι κ.ο.κ.