Τσίλι

Το ένα και μοναδικό...


Υλικά:

 - 300 γραμ. ποιοτικό λουκάνικο, καθαρισμένο & ψιλοκομμένο
 - 300 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
 - 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 - 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
 - 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (ή λίγο ταμπάσκο)
 - 3 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
 - 1 κουταλιά πάπρικα
 - 1 κουταλάκι κύμινο
 - 1 κοταλιά καστανή ζάχαρη
 - 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
 - 1 κουταλάκι ρίγανη
 - μισή κούπα κόκκινο κρασί
 - 1 κούπα ζωμό μοσχ.
 - 1 κονσέρβα ντοματάκια κομμένα
 - 1 κονσέρβα φασόλια (kidney beans)
 - λάδι
 - αλάτι
 - πιπέρι




Οδηγίες:

1)  Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μετριοδυνατή φωτιά λίγο λαδάκι να κάψει και προσθέτουμε τον κιμά και τα λουκάνικα για να πάρουν λίγο χρώμα.




2) Προσθέτουμε την πιπεριά, κρεμμύδι, καυτερή πιπεριά, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για κάνα 5λεπτο.




3) Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε πάπρικα, κύμινο, ζάχαρη, πελτέ, ρίγανη και το αφήνουμε για κάνα 2λεπτο ανακατεύοντας καλά.


4) Προσθέτουμε τη ντομάτα, φασόλια και το ζωμό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για 1:30 με 2 ώρες.




5) Σερβίρουμε γαρνίροντας με ρύζι, γιαούρτι, τριμμένο τσένταρ ή ότι άλλο μας κατέβει.
Σηκώνει πολλά...





6) Καλή όρεξη.