Νουντλς με κοτόπουλο, λαχανικά και σάλτσα κάρρυ - καρύδας


Εύκολο και γρήγορο γευστικό ταξίδι στην Άπω Ανατολή (ή κάπου εκεί).

Υλικά:

 - νουντλς (2 μεγάλα πακέτα ή 3 μικρότερα ή τελοσπάντων αρκετά για 4 μερίδες)
 - γύρω στο μισό κιλό κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε μέγεθος μπουκιάς
 - λίγο σπορέλαιο (ή peanut oil αν βρεις)
 - 1 κονσέρβα γάλα καρύδας (αν βρεις φρέσκο βάλε μια κούπα)
 - 1/3 κούπας φυστικοβούτυρο
 - 1 κουταλιά σούπας soy sauce
 - 1 κουταλιά σούπας fish sauce (ή αν δε θες βάλε έξτρα soy sauce ή ακόμα και oyster sauce)
 - 3-4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
 - 1 κουταλιά γλυκού (όχι σούπας!!) σκόνη κάρρυ
 - 1 κουταλιά σούπας καστανή ζάχαρη
 - λίγο πιπέρι κόκκινο
 - 3-4 φλυτζάνια μανιτάρια κομμένα (παίζει και κονσέρβας)
 - 2 κόκκινες πιπεριές (τύπου φλωρίνης) κομμένες σε λωρίδες
 - 1 καρότο κομμένο σε λωρίδες
 - 5-6 φρέσκα κρεμύδια κομμένα ροδέλες (όσο ψιλοκομμένα θέλετε, εγώ θέλω να τα νιώθω...)
 - λίγο χοντροκομμένο βασιλικό
 - 1 λάϊμ
 - μισή κούπα κάσιους (ή και παραπάνω)
 - μισή κούπα ψύχα καρύδας (αν βρεις)
 - 1/3 κούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο (ή μαϊντανό αν δε σου αρέσει ή δεν βρεις)
 - 4-5 καυτερές πιπερίτσες (προαιρετικά φυσικά...)






Οδηγίες:

1) Φτιάχνουμε τα νουντλς με τις οδηγίες στο πακέτο τους.

Συνήθως τα βάζουμε σε βραστό νερό για 3-4 λεπτά και μετά τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στην άκρη.


2) Βάζουμε σε μπολ τα υλικά της σάλτσας και τα ανακατεύουμε.

Τα υλικά είναι τα εξής:

 - γάλα καρύδας
 - φυστικοβούτυρο
 - soy sauce, fish sauce
 - σκόρδο
 - κάρρυ
 - καστανή ζάχαρη
 - πιπέρι




3) Βάζουμε στο γουόκ το λαδάκι και όταν κάψει βάζουμε το κοτόπουλο για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα παντού
 



 4) Σταδιακά βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, με την εξής σειρά, έχοντας πάντα υπόψη ότι δεν αφήνουμε χρόνο μεταξύ των υλικών πάνω από 1-2 λεπτά στο γουόκ για να κρατάνε...

Πιπεριές - καρότα



Μανιτάρα (πέταξα και κάτι πλακουτσά φασόλια που πέτυχα στο μεταξύ στην κατάψυξη)



 Κρεμμυδάκι, βασιλικό, χυμό λάϊμ (έβαλα και το μισό κόλιανδρο ή μαϊντανό)



5) Πριν τα λαχανικά μαραθούν, πετάμε μέσα στο γουόκ τη σάλτσα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά



 6) Τέλος, βάζουμε τα νουντλς, τα κάσιους τον υπόλοιπο κόλιανδρο (ή μαϊντανό), την ψύχα καρύδας (αν βρήκαμε) και τις καυτερές πιπερίτσες (αν θέλουμε), και ανακατεύουμε καλά

 (εμένα μάλλον μου βγήκανε πολλά τα νουντλς, αλλά δεν πειράζει, θα τα φάμε...)


7) Καλή όρεξη