Κοτο-μπαπ


Υλικά:

 - (γύρω στα) 700 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
 - χυμός από 1/2 πορτοκάλι
 - χυμός από 1/2 λεμόνι
 - ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
 - ξύσμα από 1/2 λεμόνι
 - 1/2 κ.σ. μέλι
 - 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομένες
 - 2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
 - 2 κ.σ. ελαιόλαδο
 - 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια μεγέθους σαν τα κομμάτια κοτόπουλο
 - αλάτι, πιπέρι




Οδηγίες:

1) Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά τους χυμούς και το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι, στο σκόρδο, το μέλι, το δεντρολίβανο, το λάδι, αλάτι και πιπέρι.


2) Ρίξτε μέσα στο μπολ τα κομμάτια κοτόπουλο, ανακατέψτε καλά και σφραγίστε το καλά με διαφάνεια (αν το βάλετε σε σακούλα τροφίμων - που είναι ακόμα καλύτερο - φροντίστε να βγάλετε τον αέρα από μέσα πριν την σφραγίσετε).
Αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.


3) Σε μεταλλικά καλαμάκια (ή και ξύλινα που τα είχαμε στο νερό για καμιά ώρα), περνάμε εναλλάξ τα κομμάτια κοτόπουλο και τα κρεμμύδια.


4) Ψήνουμε στην (καυτή και λαδωμένη) σχάρα (η και σε σχαροτήγανο) για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.


5) Καλή όρεξη!