Απλή, σύντομη, πεντανόστιμη συνταγή (αν σας αρέσουν οι γεύσεις του αυγού, ντομάτας και μπέϊκον...).
Υλικά:
- 4 αυγά (εγώ έχω βάλει και 6)
- 3-4 φέτες μπέϊκον (το πολύ μια συσκευασία, δε θέλει περισσότερο)
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμές ή λιωμένες
- 1 συσκευασία ντομάτας (ψιλοκομμένη ή σάλτσα)
- 2-3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
- ψιλοκομμένος μαϊντανός (όχι πολύ)
- 1 ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά (αν σας αρέσει βάλτε καυτερή)
- αλάτι - πιπέρι
- φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα (ή όποιο άλλο τυρί σας αρέσει τριμμένο σε φαγητό)
Οδηγίες:
1) Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (6 στα 9), και βάλτε το μπέϊκον για να αρχίσει να βγάζει το λίπος του σιγά σιγά (θα πάρει γύρω στα 5 λεπτά...)
2) Προσθέστε το σκόρδο και την πιπεριά, και ανακατέψτε τα για κάνα λεπτό.
3) Προσθέτε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι (εγώ έβαλα και βασιλικό αποξηραμένο), και αφήστε το σε μέτρια φωτιά για τουλάχιστον 10 λεπτά.
4) Προσθέστε το μαϊντανό και ανακατέψτε.
5) Με την κουτάλα που ανακατεύετε τα υλικά φτιάξτε "φωλίτσες" για να ρίξετε μέσα ένα ένα τα αυγά.
Μετά από κάθε αυγό που βάζετε, ρίχτε από πάνω τριμμένο τυρί, και αφήστε τα για κάνα τρίλεπτο (εξαρτάται από το πόσο ψημένα θέλετε τα αυγά).
6) Καλή όρεξη