Σπέσιαλ πεντανόστιμο ελαφρύ καλοκαιρινό πιάτο - μεζές. Ακόμα κι αν δεν πολυ-αρέσουν οι μελιτζάνες...
Υλικά:
- 4-5 μελιτζάνες
- 3-4 ντομάτες ώριμες (ψιλοκομμένες)
- 2 κρεμμύδια (κομμένα όπως στη χωριάτικη σαλάτα)
- λίγο σκόρδο λιωμένο
- τυρί κατίκι (γύρω στα 300 γρ.)
- τυρί κότατζ (και όχι κότας, γύρω στα 200 γρ.)
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Οδηγίες:
1) Σε τηγάνι φτιάχνουμε τη σάλτσα. Καίμε λίγο λαδάκι (πραγματικά πολύ λίγο), βάζουμε ντομάτα, κρεμμύδια, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι (αν θέλουμε έξτρα γεύση πετάμε και ένα ξύλο κανέλας).
Αφήνουμε τη σάλτσα λίγο να δέσει.
2) Σε ένα ταψί - μεγάλο πυρέξ απλώνουμε τις μελιτζάνες να τις καμαρώσουμε.
Στη συνέχεια τις κόβουμε παράλληλα (από πάνω μέχρι κάτω) στα δύο. Βγάζουμε από μέσα τα σπόρια και κάνουμε λίγο χώρο για να βάλουμε το μείγμα τυριών που θα φτιάξουμε μετά.
3) Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τα δύο είδη τυριών (Αν θέτε μπορείτε να βάλετε και άλλα, αλλά δεν βγει τόσο δροσερή και λάϊτ η τελική γεύση. Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα βγει και πάλι μια χαρά..)
4) Ανοίγουμε μία μία τις μελιτζάνες, βάζουμε μείγμα τυριών, τις καπακώνουμε και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα (φυσικά μπορείτε να μην τις καπακώσετε και να τις αφήσετε στο πυρέξ ανοιχτές...).
Και μετά βουρ για το φούρνο, για καμιά ωρίτσα στους 180 βαθμούς.
5) Καλή όρεξη...