Χοιρινή πανσέτα στο φούρνο με πατάτες



Υλικά:
 - 800 γρ. (περίπου) πανσέτα χοιρινή, κομμένη σε μερίδες
 - 1 κ. πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια)
 - 2 κ.σ. μουστάρδα
 - 1/3 φλ. ελαιόλαδο
 - χυμό από 1 λεμόνι
 - αλάτι, πιπέρι, ρίγανη




Οδηγίες:

1) Βάζουμε τις πατάτες σε κατσαρόλα με νερό (να καλύπτονται), ανάβουμε το μάτι. Όταν βράσουν για 15 λεπτά περίπου, τις βγάζουμε, τις στραγγίζουμε καλά, και τις βάζουμε σε ταψί.

2) Βάζουμε σε μπολ το λάδι, τη μουστάρδα, αλατοπίπερο, ρίγανη και λεμόνι. Τα ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το μείγμα στις πατάτες, να πάει παντού (βάλτε χέρι...).

3) Πλένουμε το κρέας, στεγνώνουμε καλά όλα τα κομμάτια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε στο ταψί. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά....

4) Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα (ή μέχρι να ροδίσει το κρέας και οι πατάτες).

5) Καλή όρεξη.