Υλικά:
- ζυμαρικά (της προτίμησής σου)
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 3 μεγάλα κολοκύθια κομμένα σε κύβους
- 3 σκ. σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1,5 φλ. γιαούρτι
- 2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 2 κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
- 2 κ.γ. ρίγανη
- 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο
- αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
1) Ετοίμασε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τους.
2) (ενώ τα ζυμαρικά βράζουν) ζέστανε 2 κουταλιές λάδι σε μεγάλο - βαθύ τηγάνι σε μετριοδυνατή φωτιά και πρόσθεσε τα κρεμμύδια.
3) Μετά από 1-2 λεπτά πρόσθεσε τα κολοκυθάκια και το σκόρδο για άλλα 5-6 λεπτά.
4) Στο μεταξύ θα έχουν γίνει τα ζυμαρικά, οπότε βάλτα ξανά στην κατσαρόλα σε κρύο μάτι.
5) Ρίξε στην κατσαρόλα τα σοταρισμένα υλικά του τηγανιού μαζί με το γιαούρτι, τις σκόνες (κρεμμύδι, σκόρδο) και τη ρίγανη.
6) Ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε το τριμμένο τυρί, αλάτι (προσεκτικά γιατί έχει ήδη τα τυριά) και πιπέρι (κατά βούληση).
7) Καλή όρεξη.
1) Ετοίμασε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τους.
2) (ενώ τα ζυμαρικά βράζουν) ζέστανε 2 κουταλιές λάδι σε μεγάλο - βαθύ τηγάνι σε μετριοδυνατή φωτιά και πρόσθεσε τα κρεμμύδια.
3) Μετά από 1-2 λεπτά πρόσθεσε τα κολοκυθάκια και το σκόρδο για άλλα 5-6 λεπτά.
4) Στο μεταξύ θα έχουν γίνει τα ζυμαρικά, οπότε βάλτα ξανά στην κατσαρόλα σε κρύο μάτι.
5) Ρίξε στην κατσαρόλα τα σοταρισμένα υλικά του τηγανιού μαζί με το γιαούρτι, τις σκόνες (κρεμμύδι, σκόρδο) και τη ρίγανη.
6) Ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε το τριμμένο τυρί, αλάτι (προσεκτικά γιατί έχει ήδη τα τυριά) και πιπέρι (κατά βούληση).
7) Καλή όρεξη.