Καταπληκτικό σνακ για πικνικ ή για να τιμήσουμε τον Χαϊλάντερ.
Υλικά:
- 7 αυγά
- 1/2 κιλό κιμά από (καθαρισμένα) λουκάνικα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (ή μισές μισές ποσότητες ξερού και φρέσκου)
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- ένα πιάτο μείγμα breadcrumbs (ψωμί ολικής, Special K, λίγη παρμεζάνα, λίγο σκόρδο, αλάτι-πιπέρι-κάνα μυρωδικό, όλα αυτά στο μούλτι)
- σπορέλαιο (για τηγάνισμα)
- αλεύρι
- αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
1) Βράζουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι.
2) Όταν έχει βράσει το νερό, βάζουμε προσεκτικά μέσα 5 αυγά και τα αφήνουμε για 6 λεπτά (το πολύ).
3) Βγάζουμε τα αυγά και τα βάζουμε κατευθείαν σε μπολάκι με παγωμένο νερό (με παγάκια κιόλας).
4) Σε μπολ βάζουμε μαζί τον κιμά λουκάνικου, κρεμμύδια, σκόρδα, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και τα πλάθουμε.
5) Ξεφλουδίζουμε προσεκτικά τα αυγά και τα αλευρώνουμε καλά.
6) Χωρίζουμε τον κιμά σε 5 μέρη, τα απλώνουμε και τυλίγουμε με αυτά τα 5 αυγά, πολύ προσεκτικά.
7) Σε μπολάκι χτυπάμε τα 2 αυγά (που δε βράσαμε).
8) Βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι να κάψει και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
9) Περνάμε τα σκωτσέζικα αυγά που φτιάξαμε πρώτα από αλεύρι, μετά από τα χτυπημένα αυγά και τέλος από το μείγμα breadcrumbs.
10) Τηγανίζουμε προσεκτικά το κάθε αυγό, λίγο από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει και τα τοποθετούμε σε ταψί φούρνου (με λαδόκολα, να μην κολλήσουν).
11) Τα βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο για άλλα 5 λεπτά, και είναι έτοιμα.
12) Καλή όρεξη!