Κουνουπιδοτυρένια στικς


Υλικά:

 - 1 κουνουπίδι
 - 4 αυγά
 - 3 κούπες τριμμένη μοτσαρέλα (έχει και λάϊτ)
 - ρίγανη
 - 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
 - αλάτι, πιπέρι




Οδηγίες:

1) Βάλτε το κουνουπίδι (κομμάτι κομμάτι) στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ψιλά κομματάκια (σαν ρύζι).


2) Στη συνέχεια βάλτε το κουνουπίδι στο φούρνο μικροκυμάτων για 8-10 λεπτά (μπορείτε εναλλακτικά να το κάνετε και στον ατμό).


3) Σε μεγάλο μπολ ανακατέψτε το τριμμένο κουνουπίδι με τα αυγά, τις 2 (από τις 3) κούπες μοτσαρέλα, ρίγανη, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.


4) Ανάψτε το φούρνο να προθερμαίνεται στους 220 βαθμούς.


5) Χωρίστε το μείγμα σε δύο μεγάλα κομμάτια και απλώστε το σε αντικολλητικό ταψί (ή αντικολλητικές κόλλες), σαν δύο μεγάλες παραλληλόγραμες ζύμες πίτσας.


6) Ψήστε στο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά.


7) Όταν έχει αρχίσει να παίρνει καλό χρώμα, βγάλτε τη "ζύμη" και απλώστε την υπόλοιπη μοτσαρέλα και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά.


8) Όταν είναι έτοιμο βγάλτε το και κόψτε σε παραλληλόγραμα κομμάτια (τύπου sticks).


9) Μπορείτε να το φάτε σκέτο ή με διάφορα ντιπς (κυρίως ντοματένια).


10) Καλή όρεξη.