Φωλιές από ζαμπόν με αυγά στο φούρνο


Ένα εξαιρετικό, γρήγορo και εύκολο brinner.


Υλικά:
 - 4 φέτες ζαμπόν
 - 4 αυγά
 - λίγο ελαιόλαδο




Οδηγίες:

1) Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.


2) Σε ένα φορμάκι για κεκάκια αλείφτε τις 4 θέσεις με λίγο ελαιόλαδο.


3) Στις θέσεις αυτές βάλτε από μία φέτα ζαμπόν, έτσι ώστε να καλύπτει τελείως όλες τις πλευρές και να εξέχει λιγάκι από πάνω (αν χρειαστεί χρησιμοποιήστε και μια έξτρα φέτα για τσοντάρισμα).


4) Σπάστε ένα ένα το κάθε αυγό μέσα σε ένα κουπάκι (ή κρασοπότηρο). Προσεχτικά - μη σπάσει ο κρόκος - ρίχτε το κάθε ένα αυγό στις θήκες του ζαμπόν που έχετε φτιάξει.





5) Ψήστε στο φούρνο για περίπου 10-12 λεπτά (ή μέχρι να ψηθεί καλά το ασπράδι).


6) Με μια μικρή σπάτουλα αφαιρέστε προσεκτικά τις φωλίτσες με το ζαμπόν και το αυγό. Αλατοπιπερώστε όσο θέλετε.



7) Καλή όρεξη.


Σημ: μπορεί να προστεθεί και λίγο τριμμένο τυράκι λίγο πριν βγει από το φούρνο ή ακόμα και λίγο μπέϊκον στο βήμα 3.