Υλικά:
- 300 γρ. μπριζόλα μοσχαρίσια
- 200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε μπουκιές/φέτες
- 1 κρεμμύδι ψυλοκομμένο
- 1 κουταλιά θυμάρι (φυλαράκια)
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 400 γρ. (1 κονσέρβα) τοματάκι ψιλοκομμένο
- 1 φύλο σφολιάτας (ή κουρού)
- 1 αυγό, χτυπημένο
- αλάτι, πιπέρι
- λάδι
Οδηγίες:
1) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2) Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε το μοσχάρι, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι και ψήνουμε για γύρω στο 5λεπτο (μέχρι να πάρει χρώμα παντού το κρέας).
3) Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
4) Μοιράζουμε τα υλικά του τηγανιού σε δύο πήλινα (περί τα 250ml το καθένα).
5) Βουρτσίζουμε το χείλος των πήλινων με το ανακατεμένο αυγό και κλείνουμε (καπακώνουμε) τα πήλινα με τη ζύμη. Βουρτσίζουμε το υπόλοιπο αυγό πάνω από τη ζύμη. Τρυπάμε λιγάκι τη ζύμη (με τη μύτη του μαχαιριού) ίσα για να βγαίνει από μέσα ο ζεστός αέρας.
6) Βάζουμε τα πήλινα στο φούρνο, πάνω σε ένα ταψί, και τα αφήνουμε γύρω στα 10 λεπτά (ή μέχρι να ψηθεί καλά η ζύμη).
7) Σερβίρουμε με βραστά αμπελοφάσουλα ή κάτι παρόμοιο. Καλή όρεξη.